Enzimes hasnyálmirigy funkciós gyorsteszt (reagenssel) ScheBo® Pancreas Elastase 1 Quick

15 300Ft

Hasnyálmirigy-funkciós gyorsteszt reagenssel  

Felhasi vagy emésztőrendszeri fájdalmak, emésztési problémák, krónikus hasnyálmirigy gyulladás, cisztás fibrózis vagy cukorbetegség esetén segít eldönteni, hogy a hasnyálmirigy emésztőnedv termelő funkciója érintett-e.

(Lehetőség van olyan hasnyálmirigy funkciós gyorstesztet is rendelni, melynél a székletminta laborba küldhető és 5 napon belül postázzuk a leletet. A termék neve: Hasnyálmirigy funkciós gyorsteszt (laborba küldhető változat link: Laborba küldhető hasnyálmirigy funkciós gyorsteszt

 

 

 Hasnyálmirigy funkciós gyorsteszt  reagenssel (ScheBo® Pancreas Elastase 1™)

Miért van szükség a széklet elasztáz 1 tesztre?

A tesztet egészségügyi szűrés céljából vagy a hasnyálmirigy betegségének gyanúja esetén érdemes elvégezni, de akár az alkalmazott enzimpótló kezelés hatásának monitorozására is használható.

Felhasi vagy emésztőrendszeri fájdalmak, emésztési problémák, krónikus hasnyálmirigy gyulladás, cisztás fibrózis vagy cukorbetegség esetén segít eldönteni, hogy a hasnyálmirigy emésztőnedv termelő funkciója érintett-e.

A Pancreas Elastase 1 hasnyálmirigy funkciós gyorsteszt a széklet-mintában található, hasnyálmirigy által termelt elasztáz 1 enzim mennyiségét képes mérni és elégtelen emésztőenzim termeléssel járó hasnyálmirigy betegségek diagnosztizálására használható. Ha a teszt csökkent enzim mennyiséget mutat, exocrin pancreas insufficiencia (csökkent működés) lehetőségére hívja fel a figyelmet. A teszt eredményét nem befolyásolja az elfogyasztott táplálék, ezért a székletminta vétele előtt nincs szükség diétára.

A teszt érzékenysége 92%, a specifikussága 94%.

Mikor és milyen gyakran végezzük el a tesztet?

A tesztek elvégzésének ideje egyéb vizsgálatok eredményeitől és az alkalmazott kezelésektől is függ. Akut panaszok esetén akár azonnal elvégezhető, vagy bizonyos kórképek kezelése és követése során is alkalmazható. A teszt elvégzésének időpontját meghatározhatja, ha egy bizonyos napszakban jelentkeznek visszatérő jelleggel a panaszok, valamint mérlegelendő lehet a páciens által szedett gyógyszerek emelkedett vagy csökkent szintje a szervezetben.

A vizsgált személy kora és neme is befolyásolhatja, hogy mikor és milyen gyakran szükséges elvégezni a vizsgálatot. Krónikus vagy progrediáló kórképek követése is szükségessé válhat.

Bizonyos teszteket ismételni kell a kórkép lefolyása során, hogy megerősítsük az eredményeket.

Milyen előkészületet igényel a teszt?

Székletminta vétel előtt az egészségügyi személyzetnek jelezni kell, ha a vizsgálandó személynek hasmenése van.

Hogy végezzük el a tesztet?

A teszt fájdalommentes, elvégzéséhez egy speciális tartályba helyezett székletmintára van szükség. Kerülendő hogy a székletminta vízzel vagy vizelettel érintkezzen.

A teszt eredménye 15 percen belül leolvasható.

Professzionális használatra!

A magyar nyelvű használati útmutató a dobozban megtalálható.

A teszt tárolása hűtést nem igényel. (Szobahőmérsékleten tárolandó.)

Nagyon híg, hasmenéses széklet a hígítási effektus miatt álnegatív eredményt adhat.

Minőségbiztosítási okok miatt ezt a tesztet nem áll módunkban cserélni vagy visszavételezni a kiszállítás után. Kérjük, ezt vegyék figyelembe a megrendeléskor! 

Az ár 1 tesztre vonatkozik és 5% ÁFA-t tartalmaz!

CE jelzés

0197

IVD

 

 

 

15 300Ft

Tömeg 46 g
Méretek 17 × 7 × 2.40 mm