Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy forint alapú bankszámlaszámunk megváltozott!
Az új forint alapú bankszámlaszámunk: 10918001-00000124-71950001 (Unicredit) | IBAN: HU10109180010000012471950001 | SWIFT: BACXHUHB

Enzimes hasnyálmirigy funkciós székletteszt (ScheBo Pancreas Elastase 1 Quick)

10 900Ft

ÁFA tartalom: 5%
Holnap szeretné átvenni a tesztet? A 14 óráig leadott rendeléseket a következő munkanapon kiszállítjuk!

Enzimes hasnyálmirigy funkciós gyorsteszt ScheBo® Pancreas Elastase 1 Quick 

Rövid, 2 perces videó a teszt használatáról: IDE KATTINTVA érhető el.

A ScheBo® Pancreas Elastase 1 Gyorsteszt egy vizuálisan értékelhető immunkromatográfiás eljárás. IVD eszköz. Reagenses változata kizárólag professzionális használatra alkalmazható. Ha a teszt csökkent enzim mennyiséget mutat, exocrin pancreas insufficiencia (csökkent hasnyálmirigy enzimkibocsájtó működés) lehetőségére hívja fel a figyelmet. A teszt eredményét nem befolyásolja az elfogyasztott táplálék, ezért a székletminta vétele előtt nincs szükség diétára.

A teszt érzékenysége 92%, a specifikussága 94%.

Miért van szükség a széklet elasztáz 1 tesztre?

A teszteket egészségszűrés céljából vagy betegség gyanúja esetén végezzük, valamint az alkalmazott kezelés hatásának monitorozására is használhatjuk. Hasi vagy emésztőrendszeri fájdalmak, emésztési problémák, krónikus puffadásos panaszok, krónikus hasnyálmirigy gyulladás, cisztás fibrózis vagy cukorbetegség esetén segít eldönteni, hogy a hasnyálmirigy emésztőnedv termelő funkciója érintett-e.

Szakmai ajánlások javasolják a újszülötteknél a cisztás fibrózis szűrését a pancreas elastase 1 teszt alkalmazásával.

A tesztcsomag tartalma

1 db mintavételi cső, 1 db használati útmutató, 1 db díjmentesen feladható, megcímzett postai boríték a minta beküldéséhez, 1 db visszaküldendő lap a páciens adataihoz és hozzájárulásához (postázandó)

A jelenleg készleten lévő teszt felhasználhatósági ideje: 2025.11.30. 

Mikor és milyen gyakran végezzük el a tesztet?

A tesztek elvégzésének ideje egyéb vizsgálatok eredményeitől és az alkalmazott kezelésektől is függ. Akut panaszok esetén akár azonnal elvégezhető, vagy bizonyos kórképek kezelése és követése során is alkalmazható. A teszt elvégzésének időpontját meghatározhatja, ha egy bizonyos napszakban jelentkeznek visszatérő jelleggel a panaszok, valamint mérlegelendő lehet a páciens által szedett gyógyszerek emelkedett vagy csökkent szintje a szervezetben.

A vizsgált személy kora és neme is befolyásolhatja, hogy mikor és milyen gyakran szükséges elvégezni a vizsgálatot. Krónikus vagy progrediáló kórképek követése is szükségessé válhat.

Bizonyos teszteket ismételni kell a kórkép lefolyása során, hogy megerősítsük az eredményeket.

Hogy végezzük el a hasnyálmirigy funkciós tesztet?

A teszt fájdalommentes, elvégzéséhez egy speciális tartályba helyezett székletmintára van szükség. Kerülendő hogy a székletminta vízzel, vizelettel vagy toalett papírral érintkezzen. A székletmintát a laborunkba vizsgáljuk meg (a dobozba csomagoljuk a postázáshoz szükséges borítékot is) és az eredményről validált leletet elektronikus levélben (e-mail) küldünk vissza a mintabeküldés után 2 napon belül. E-mail cím hiányában postázzuk a leletet.

A válaszboríték feladása csak magyarországi postahivatalokban lehetséges! Külföldről ne indítsanak laboratóriumunk felé válaszborítékot, mert a székletminta biztosan nem lesz vizsgálható a szállítás elhúzódása miatt. Jelezzük, hogy csak magyar postacímre áll módunkban leletet küldeni.

MINDEN ÉV DECEMBER 15. ÉS JANUÁR 5. KÖZÖTT SZABADSÁGOLÁSOK MIATT  AZ ENZIMSZINT MÉRÉS SZÜNETEL! KÉRJÜK, EKKOR NE KÜLDJENEK BE MINTÁT VIZSGÁLATRA!

Nagyon híg, hasmenéses széklet a hígítási effektus miatt állnegatív eredményt adhat.

Az ár 1 dobozra vonatkozik és 5% ÁFA-t tartalmaz! A teszt átvétele után a Vevőnek semmilyen más költsége nincs. Az ára tartalmazza a minta vizsgálatát , leletezését és annak kiküldését is.

A hasnyálmirigy funkciós gyorsteszt reagenses változata kizárólag professzionális használatra elérhető ITT!

OGYÉI/53012-4/2017

HU/CA01/53012/17

0197

Gyártó: ScheBo Biotec AG

Tömeg 43 g
Méretek 7 × 17 × 2.40 mm
Áruház
Sidebar
0 Kosár