Enzimes hasnyálmirigy funkciós székletteszt (ScheBo® Pancreas Elastase 1Quick)

16 800Ft

ÁFA tartalom: 5%

LABORBA KÜLDHETŐ VÁLTOZAT!

Hasnyálmirigy-funkciós gyorsteszt (ScheBo® Pancreas Elastase 1)

Az aktuális teljes árlista a kezdőoldalról letölthető!

Otthoni mintavétel laboratóriumi lelet 5 munkanapon belül.

(Rendelők részére lehetőség van reagenssel együtt rendelni a tesztet.)

Ez a teszt a székletmintában található, hasnyálmirigy által termelt  elasztáz 1 enzim mennyiségét méri és  elégtelen emésztőenzim termeléssel járó hasnyálmirigy betegségek diagnosztizálására használható. A pancreas elasztáz 1  az emésztőrendszeren sértetlenül halad keresztül, ennek köszönhetően lehetőség van a székletből történő fájdalommentes enzimszint meghatározásra. A ScheBo Pancreas Elastase 1 Gyorsteszt egy vizuálisan értékelhető immunkromatográfiás eljárás a pancreas elastase 1(PE-1) székletmintában történő kimutatásához. In-vitro vizsgálatról van szó, ami kizárólag professzionális használatra alkalmazható. Ha a teszt csökkent enzim mennyiséget mutat, exocrin pancreas insufficiencia lehetőségére hívja fel a figyelmet. A teszt eredményét nem befolyásolja az elfogyasztott táplálék,  ezért a székletminta vétele előtt nincs szükség diétára. A ScheBo Pancreas Elastase 1 Gyorsteszt érzékenysége 92%.

ScheBo® Pancreas Elastase 1 Quick Gyorsteszt

Rövid, 2 perces videó a teszt használatáról: IDE KATTINTVA érhető el.

A ScheBo® Pancreas Elastase 1 Gyorsteszt egy vizuálisan értékelhető immunkromatográfiás eljárás. IVD eszköz. Reagenses változata kizárólag professzionális használatra alkalmazható. Ha a teszt csökkent enzim mennyiséget mutat, exocrin pancreas insufficiencia (csökkent hasnyálmirigy enzimkibocsájtó működés) lehetőségére hívja fel a figyelmet. A teszt eredményét nem befolyásolja az elfogyasztott táplálék, ezért a székletminta vétele előtt nincs szükség diétára.

A teszt érzékenysége 92%, a specifikussága 94%.

Miért van szükség a széklet elasztáz 1 tesztre?

A teszteket egészségszűrés céljából vagy betegség gyanúja esetén végezzük, valamint az alkalmazott kezelés hatásának monitorozására is használhatjuk. Felhasi vagy emésztőrendszeri fájdalmak, emésztési problémák, krónikus hasnyálmirigy gyulladás, cisztás fibrózis vagy cukorbetegség esetén segít eldönteni, hogy a hasnyálmirigy emésztőnedv termelő funkciója érintett-e.

Szakmai ajánlások javasolják a újszülötteknél a cisztás fibrózis szűrését a pancreas elastase 1 teszt alkalmazásával.

Mikor és milyen gyakran végezzük el a tesztet?

A tesztek elvégzésének ideje egyéb vizsgálatok eredményeitől és az alkalmazott kezelésektől is függ. Akut panaszok esetén akár azonnal elvégezhető, vagy bizonyos kórképek kezelése és követése során is alkalmazható. A teszt elvégzésének időpontját meghatározhatja, ha egy bizonyos napszakban jelentkeznek visszatérő jelleggel a panaszok, valamint mérlegelendő lehet a páciens által szedett gyógyszerek emelkedett vagy csökkent szintje a szervezetben.

A vizsgált személy kora és neme is befolyásolhatja, hogy mikor és milyen gyakran szükséges elvégezni a vizsgálatot. Krónikus vagy progrediáló kórképek követése is szükségessé válhat.

Bizonyos teszteket ismételni kell a kórkép lefolyása során, hogy megerősítsük az eredményeket.

Milyen előkészületet igényel a teszt?

Székletminta vétel előtt az egészségügyi személyzetnek jelezni kell, ha a vizsgálandó személynek hasmenése van.

Hogy végezzük el a tesztet?

A teszt fájdalommentes, elvégzéséhez egy speciális tartályba helyezett székletmintára van szükség. Kerülendő hogy a székletminta vízzel, vizelettel vagy toalett papírral érintkezzen. A székletmintát a laborunkba vizsgáljuk meg (a dobozba csomagoljuk a postázáshoz szükséges borítékot is) és az eredményről validált leletet küldünk vissza postai úton 5 napon belül.

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A válaszboríték feladása csak magyarországi postahivatalokban lehetséges! Külföldről ne indítsanak laboratóriumunk felé válaszborítékot, mert a székletminta biztosan nem lesz vizsgálható a szállítás elhúzódása miatt. Jelezzük, hogy csak magyar postacímre áll módunkban leletet küldeni.

MINDEN ÉV DECEMBER 15. ÉS JANUÁR 5. KÖZÖTT SZABADSÁGOLÁSOK MIATT  AZ ENZIMSZINT MÉRÉS SZÜNETEL! KÉRJÜK, EKKOR NE KÜLDJENEK BE MINTÁT VIZSGÁLATRA!

Nagyon híg, hasmenéses széklet a hígítási effektus miatt álnegatív eredményt adhat.

Az ár 1 dobozra vonatkozik és 5% ÁFA-t tartalmaz!

OGYÉI/53012-4/2017

HU/CA01/53012/17

CE jelzés

 

0197

IVD

 

 

Tömeg43 g
Méretek7 × 17 × 2.40 mm
Áruház
Sidebar
0 Kosár