ScheBo Pancreas Elastase 1 ELISA Kit (székletmintából)

253 500Ft

ÁFA tartalom: 5%
Holnap szeretné átvenni a tesztet? A 14 óráig leadott rendeléseket a következő munkanapon kiszállítjuk!

 

 

 

ScheBo® • Pancreas Elastase 1™  ELISA kit Laboratóriumoknak

A teszteket egészségszűrés céljából vagy betegség gyanúja esetén végezzük, valamint az alkalmazott kezelés hatásának monitorozására is használhatjuk. Felhasi vagy emésztőrendszeri fájdalmak, emésztési problémák, krónikus hasnyálmirigy gyulladás, cisztás fibrózis vagy cukorbetegség esetén segít eldönteni, hogy a hasnyálmirigy emésztőnedv termelő funkciója érintett-e.

Szakmai ajánlások javasolják a újszülötteknél a cisztás fibrózis szűrését a pancreas elastase 1 teszt alkalmazásával.

Az emberi hasnyálmirigy elasztáz 1 (E1) lebomlik a bélben való áthaladás során. Ezért a székletben való koncentrációja a hasnyálmirigy exokrin funkcióját tükrözi. A hasnyálmirigy elasztáz 1 székletben történő meghatározásának diagnosztikai hatékonyságát számos klinikai vizsgálatban értékelték. Stein és munkatársai (1993., 1996. és 1997.) és Löser és munkatársai  (1995. és 1996.) összehasonlították az ScheBo PE 1 meghatározását a szekretin-pankreozimin teszttel és a szekretin-caerulein teszttel. Mindkét szerző 90%-nál nagyobb szenzitivitást és specificitást számol be az exokrin hasnyálmirigy-elégtelenség diagnózisában. A széklet kimotripszin assay-vel ellentétben még a mérsékelt hasnyálmirigy-elégtelenség is kimutatható E1-meghatározással (Löser és mtsai, 1995 és 1996, Gullo és mtsai, 1999).

Ezenkívül Terbrack és munkatársai tanulmányai. (1996), Soldan és mtsai. (1996), Gullo és mtsai. (1999), Wallis és mtsai. (1997), Walkowiak et al. (1999) és Cade és mtsai. (2000) kiváló érzékenységet és specificitást mutattak a hasnyálmirigy érintettséggel járó cisztás fibrózis diagnózisában.

Mikor és milyen gyakran végezzük el a tesztet?

A tesztek elvégzésének ideje egyéb vizsgálatok eredményeitől és az alkalmazott kezelésektől is függ. Akut panaszok esetén akár azonnal elvégezhető, vagy bizonyos kórképek kezelése és követése során is alkalmazható. A teszt elvégzésének időpontját meghatározhatja, ha egy bizonyos napszakban jelentkeznek visszatérő jelleggel a panaszok, valamint mérlegelendő lehet a páciens által szedett gyógyszerek emelkedett vagy csökkent szintje a szervezetben.

A vizsgált személy kora és neme is befolyásolhatja, hogy mikor és milyen gyakran szükséges elvégezni a vizsgálatot. Krónikus vagy progrediáló kórképek követése is szükségessé válhat.

Bizonyos teszteket ismételni kell a kórkép lefolyása során, hogy megerősítsük az eredményeket.

Milyen előkészületet igényel a teszt?

Székletminta vétel előtt az egészségügyi személyzetnek jelezni kell, ha a vizsgálandó személynek hasmenése van.

Tárolás: kizárólag hűtve tárolandó és szállítandó.

CE-IVD

Áruház
Sidebar
0 Kosár