Enzimes béldaganatszűrő gyorsteszt (ScheBo® M2-PK Quick)

18 200Ft

ÁFA tartalom: 5%
Holnap szeretné átvenni a tesztet? A 14 óráig leadott rendeléseket a következő munkanapon kiszállítjuk!

Otthoni mintavétel és laboratóriumi lelet 2 munkanapon belül.

Ezt az enzimes alapú,  modern széklettesztet a vastagbélrák korai szűrésre, 2004-ben fejlesztették ki Németországban. (ScheBo Biotech AG.)

A vizsgálat elvégzéséhez elegendő egyszeri  mintavétel. Mivel teszt eredménye független bármiféle étrendtől, így nem szükséges a mintavétel előtt speciális diétát tartani és a székletben lévő vér sem befolyásolja az eredményt.

Az értékeléssel ellátott leletet 2 munkanapon belül elektronikus úton (email cím hiányában levélpostai úton több nap alatt) küldjük a beküldő páciensnek. A lelet elérhető az EESZT (EgészségABLAK) alkalmazásokban is, ha a mintabeküldés során a TAJ szám megadásra került. ( a TAJ szám megadása nem kötelező)

Mikor nem alkalmazható az enzimes béldaganatszűrés?

Híg, hasmenéses széklet nem alkalmas vizsgálatra! A belek gyulladásos betegségei, például colitis ulcerosa, Crohn betegség vagy bármilyen más hasmenéses betegség esetén a teszt pozitív eredményt adhat.  Ilyen betegségek fennállása esetén a béldaganatszűrés elvégzését nem ajánljuk.

Mi a teendő, ha emelkedett enzimszint eredményt kap a páciens (pozitív lelet)?

Ebben az esetben jelentős esélye van annak, hogy a vizsgált személy vastagbél, végbél szakaszán jóindulatú, vagy – kisebb valószínűséggel – rosszindulatú daganat van jelen. Pozitív leletet ad a belek gyulladásos állapota is. A jóindulatú daganatokat (polypokat) is diagnosztizálni kell, mert legtöbbször ezek válnak évek alatt rákos daganattá. Az ilyen lelettel mindenképpen szükséges a háziorvost, kezelőorvost felkeresni, mert az emelkedett enzimszint okát fel kell tárni.  Ebben az esetben vastagbéltükrözés vizsgálat elvégzése szükséges.

Rövid videó a teszt használatával kapcsolatban: IDE KATTINTVA.

A tesztcsomag tartalma

1 db mintavételi cső, 1 db használati útmutató, 1 db díjmentesen feladható, megcímzett postai boríték a minta beküldéséhez, 1 db visszaküldendő lap a páciens adataihoz és hozzájárulásához (postázandó)

A jelenleg készleten lévő teszt felhasználhatósági ideje: 2025.11.30. 

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A válaszboríték feladása csak magyarországi postahivatalokban lehetséges! Javasoljuk, hogy nagyobb forgalmú postahivatalokba (lehetőleg hétfőtől szerda délig) adják le a válaszborítékot, hogy még aznap elinduljon az elsőbbségi szállítás folyamata. Külföldről ne indítsanak laboratóriumunk felé válaszborítékot, mert a székletminta biztosan nem lesz vizsgálható a szállítás elhúzódása miatt. 

MINDEN ÉV DECEMBER 15. ÉS JANUÁR 5. KÖZÖTT SZABADSÁGOLÁSOK MIATT  AZ ENZIMSZINT MÉRÉS SZÜNETEL! KÉRJÜK, EKKOR NE KÜLDJENEK BE MINTÁT VIZSGÁLATRA!

A béldaganatszűrő vizsgálattal kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket és azokra adott válaszokat erre a LINKre kattintva érik el.

Az ár 1 vizsgálatra vonatkozik és 5%-os ÁFA-t tartalmaz!

OGYÉI/52287-4/2017

Letölthető dokumentum: OGYÉI Nyilv. vételi igazolás HU/CA01/52287/17

A 2 az 1-ben enzimes béldaganatszűrő gyorsteszt (LINK) esetében a székletben található rejtett vér ellenőrzésére is van lehetőség. (professzionális felhasználásra)

0197

Gyártó:ScheBo Biotec AG

Tömeg 43 g
Méretek 7 × 17 × 2.40 mm
Áruház
Sidebar
0 Kosár