Helicobacter Pylori gyorsteszt otthoni használatra – Alltest (1 db) 

2 290Ft

ÁFA tartalom: 5%
Holnap szeretné átvenni a tesztet? A 14 óráig leadott rendeléseket a következő munkanapon kiszállítjuk!

A Helicobacter pylori egy baktérium, amely az emberi gyomorban élősködik. Ez a baktérium felelős a legtöbb gyomorfekély és gyomornyálkahártya-gyulladás kialakulásáért.

A Helicobacter pylori gyorsteszt egy olyan diagnosztikai eszköz, amely segít kimutatni a baktérium jelenlétét székletmintából. A teszt gyors és egyszerű eljárást jelent a fertőzés diagnosztizálására.

A Helicobacter pylori baktérium számos emésztőrendszeri megbetegedésért felelős. A leggyakoribb betegségek, amelyeket a Helicobacter pylori okozhat, a következők:

  1. Gyomorfekély: A Helicobacter pylori fertőzés hosszú távon gyomorfekélyhez vezethet, amely a gyomor falának sebesedését eredményezi.
  2. Nyombélfekély: A baktérium okozhat nyombélfekélyt is, amely a nyombél falának sebesedését eredményezi. Ez a fertőzés a leggyakrabban a nyombél első részében alakul ki.
  3. Gyomornyálkahártya-gyulladás (gastritis): A Helicobacter pylori fertőzés hosszú távon gyomornyálkahártya-gyulladáshoz vezethet, amely a gyomor nyálkahártyájának gyulladását eredményezi.
  4. Gyomorrák: A tartós Helicobacter pylori fertőzés növeli a gyomorrák kialakulásának kockázatát. A baktérium hosszú távú jelenléte irritációt és gyulladást okozhat a gyomorban, ami hozzájárulhat a rákos sejtek kialakulásához.
  5. MALT-limfóma: A Helicobacter pylori fertőzés néha MALT (nyálkahártya-asszociált lymphoid szövet) limfómához vezethet. Ez egy ritka típusú limfóma, amely a nyálkahártya-asszociált nyirokszövetekben alakul ki.

Fontos megjegyezni, hogy a Helicobacter pylori baktérium sok emberben jelen lehet anélkül, hogy betegséget okozna. Azonban egyes egyénekben ez a baktérium okozhatja a fent említett emésztőrendszeri betegségeket. A pontos kockázat és a betegségek kialakulásának valószínűsége egyéni tényezőktől, például az egyéni immunrendszer állapotától, genetikai hajlamtól és más környezeti tényezőktől függ.

Az Alltest Helicobacter Pylori gyorstesztet otthoni felhasználásra tervezték.

A csomag tartalma:

  • 1 db tesztkazetta
  • 1 db mintagyűjtő cső extrakciós pufferrel
  • 1 db székletgyűjtő papír
  • 1 db magyar nyelvű használati utasítás.

A teszt felhasználhatósági ideje: 2025.11.30.

CE and IVD certificate

Áruház
Sidebar
0 Kosár