Helicobacter Pylori gyorsteszt önellenőrzésre (1 db) Biocard

4 030Ft

ÁFA tartalom: 5%
Holnap szeretné átvenni a tesztet? A 14 óráig leadott rendeléseket a következő munkanapon kiszállítjuk!

A Helicobacter Pylori gyorsteszt érzékeny, szabad szemmel kiértékelhető, otthon elvégezhető. 

A Helicobacter pylori igen elterjedt kórokozó, Magyarországon a 20-30 éves korosztály 45-50%-a, az 50-60 éves korosztály 65-70%-a fertőzött ezzel a baktériummal. Emberről emberre terjed, láthatatlan székletnyommal fertőzött étel vagy tárgyak révén, így a családtagok vagy egy közösség tagjai könnyen át is fertőzhetik egymást.

Helicobacter fertőzöttség esetén megnő a gyomor és nyombél fekély, a gyomorhurut és a gyomorrák kockázata, a fertőzöttség könnyen szűrhető és kombinált antibiotikum kúrával gyógyítható is.

Hosszabb ideje fennálló emésztőrendszeri panaszok, valamint a családtagok körében előforduló gyomor – és nyombélfekély, gyomorrák vagy Helicobacter pylori fertőzöttség esetén ajánlott a szűrővizsgálat elvégzése.

A Helicobacter Pylori kórokozó jelenléte a gyomor és a bélnyálkahártyáján krónikus gyomorhurutot okozhat, ami később fekély- és/vagy rák kialakulásához vezethet. Jelenleg, a fekélybetegségben szenvedő páciensek mintegy 90%-a fertőzött HP-val. Ezért fontos, hogy a baktériumot megtalálják és a pácienset ezt követően megfelelően kezeljék.

Ez a gyorsteszt kifejezetten a Helicobacter Pylori baktérium kimutatására szolgáló immunológiai gyorsteszt. Használatához elegendő egyetlen csepp ujjbegyből vett vérminta.  

A következő betegségekben, állapotokban szükséges vizsgálni a helicobacter-státuszt:

  • aktív gyomor- vagy nyombélfekély
  • atrófiás gyomorhurut
  • alacsony malignitású gyomor-bélrendszeri nyiroktumor
  • gyomortumoros betegek elsőfokú hozzátartozói, tartós gyulladáscsökkentő terápia megkezdése elött, funkcionális felhasi kórképekben (dyspepsia).

Az ár 1 dobozra vonatkozik és 5% ÁFA-t tartalmaz!

A doboz tartalma: 1-1 db tesztkazetta, pipetta, ujjbegyszúró lándzsa, puffer oldat, alkoholos törlőkendő és magyar nyelvű használati útmutató. Egyszerhasználatos termék.

Megbízhatóság:” Több mint 10 éves tapasztalat. A felmérések alapján a pontossága több mint 90%-os.” – gyártói információ

Tárolás: szobahőmérsékleten (2-27 C)

Nyilv.sz.: HU/CA01/22788/17

CE and IVD certificate0537

Tömeg 31 g
Méretek 9 × 14 × 3 mm
Áruház
Sidebar
0 Kosár