Streptococcus Pneumoniae Antigén gyorteszt vizeletmintából (10 db)

13 200Ft

ÁFA tartalom: 5%
Holnap szeretné átvenni a tesztet? A 14 óráig leadott rendeléseket a következő munkanapon kiszállítjuk!

Gyorsteszt a Streptococcus Pneumoniae Antigén kvalitatív kimutatására emberi vizeletből.

Az Streptococcus Pneumoniae Antigén Gyors tesztlap (vizelet) egy immunkromatográfiás immunoassay a Streptococcus pneumoniae antigén kvalitatív kimutatására emberi vizeletből.

A Streptococcus pneumoniae, más néven a pneumococcus egy Gram-pozitív, alfa-hemolitikus (aerob körülmények között) vagy béta-hemolitikus (anaerob körülmények között), fakultatív anaerob tagja a Streptococcus törzsnek. A 19. század végén a tüdőgyulladás egyik fő kórokozó baktériumként ismerték fel a Streptococcus pneumoniae-t, és máig számos immunkutatás tárgya. Az Streptococcus pneumoniae tünetmentesen szaporodik a légutak, orrmelléküregek és orrüreg nyálkahártyáin. Legyengült immunitású, a betegségre fogékony egyéneknél, mint az idősek és a kisgyermekek esetén azonban a baktérium patogénné válhat, és betegséget okozhat. A felső légutakban lévő baktériumot hordozó személyek által cseppfertőzéssel, közvetlenül személyről személyre terjedhet. Újszülött kori fertőzések okozója is lehet.

A Streptococcus pneumoniae a gyermekeknél és időseknél közösségben terjedő tüdőgyulladást és agyhártyagyulladást,4 valamint HIV-fertőzötteknél szepszist okozhat. A baktérium a tüdőgyulladáson kívül számos pneumococcus fertőzést is okozhat. Ezek közé tartozik a hörghurut, a rhinitis, a középfülgyulladás, a kötőhártya-gyulladás, az agyhártyagyulladás, a szepszis, osteomyelitis, szeptikus arthritis, endocarditis, hashártyagyulladás, pericarditis, cellulitis, és az agytályog.

A csomag tartalma:

  • 10 db tesztlap
  • 10 db cseppentő
  • használati utasítás.

A teszt felhasználhatósági ideje:2026.02.28.

CE and IVD certificate

 

Áruház
Sidebar
0 Kosár