Földimogyoró-allergia gyorsteszt (1 db) CM

2 650Ft

ÁFA tartalom: 5%
Holnap szeretné átvenni a tesztet? A 14 óráig leadott rendeléseket a következő munkanapon kiszállítjuk!

Az allergén (földimogyoró) gyorsteszt alkalmas a földimogyoró specifikus E immunglobulin (sIgE) emberi szérumban, plazmában vagy teljes vérben történő kvalitatív kimutatására. A teszttel és egyéb klinikai megfigyelésekkel együtt lehetséges azonosítani a földimogyoró-specifikus E osztályú immunglobulin (IgE) I-es típusú túlérzékenység miatt kialakult allergiát.

Az allergia gyakori egészségügyi probléma, az emberek körülbelül 20-25%-át érinti, azonnali túlérzékenységi reakciókkal jár, amelyek szénanátha, csalánkiütés, ekcéma, gyomor-bélrendszeri megbetegedések, zihálás és ritkán anafilaxiás sokk formájában jelentkeznek. Az allergia kifejezést gyakran használják az I. típusú túlérzékenységi reakciókra (azonnali reakciók), amelyek tünetei általában az allergénnel való érintkezést követő 30-60 percen belül jelentkeznek. Az I. típusú hiperérzékenységi reakciókat kiváltó allergének elsősorban a természetes környezetből származó fehérjék, pl. növényi pollenek, állati szőrök, élelmiszerek, atkák és rovarméreg. Az I. típusú allergiára jellemző az allergénspecifikus E osztályú immunglobulinok (antitestek) (sIgE) bevonása. Ezért az sIgE kimutatása a modern allergiadiagnosztika fontos eszköze.

A földimogyoró-allergia az ételallergia egyik fajtája. A többi dióallergiától eltérő. A földimogyoró I. típusú túlérzékenységi reakciót vált ki és az immunrendszer túlzott reakcióját okozza. Elterjedtsége, gyakorisága, állandósága és az allergiás reakció lehetséges súlyossága miatt az egyik legsúlyosabb ételallergiaként tartják számon. Az Egyesült Államokban a földimogyoró-allergia a lakosság 0,6%-ánál fordul elő. A nyugati kultúrákban a földimogyoró-allergia a leggyakoribb oka az élelmiszerekkel kapcsolatos anafilaxiás sokknak és halálesetnek.

Minta: teljes vér/szérum/plazma

A doboz 1 db tesztcsíkot tartalmaz.

ÁFA: 5%  Tárolás: 2-30 C ° között.

Professzionális felhasználásra!

OGYÉI/71516-5/2022,  HU/CA01/71516/22

Áruház
Sidebar
0 Kosár