Pajzsmirigy alulműködés (TSH) gyorsteszt otthoni használatra – Alltest (1 db)

3 290Ft

ÁFA tartalom: 5%
Holnap szeretné átvenni a tesztet? A 14 óráig leadott rendeléseket a következő munkanapon kiszállítjuk!

A pajzsmirigy alulműködés (TSH) gyorstesztet otthoni felhasználásra tervezték, mely ujjbegyből vett vérmintából mutatja ki az esetleges megemelkedett TSH szintet.

A TSH (thyroid stimulating hormone vagy pajzsmirigy-stimuláló hormon) egy fontos hormon, amelyet az agyalapi mirigy termel. A TSH szerepe, hogy serkentse a pajzsmirigy működését és a pajzsmirigy hormonok (T3 és T4) termelését.

A megemelkedett TSH szint (amit hipertireózisnak nevezünk) arra utal, hogy a pajzsmirigy kevésbé aktív, és nem termel elegendő mennyiségű pajzsmirigy hormont. Ez a jelenség gyakran a következő okokra vezethető vissza:

 1. Hypothyreosis (alulműködés): Ez a leggyakoribb ok a megemelkedett TSH szintre. A pajzsmirigy elégtelenül működik, ami a T3 és T4 hormonok alacsony szintjét eredményezi. Az agyalapi mirigy válaszul fokozza a TSH termelését, hogy serkentse a pajzsmirigyet.
 2. Hashimoto-thyreoiditis: Ez egy autoimmun betegség, amelyben az immunrendszer a saját pajzsmirigy sejtjeit támadja meg. Ennek eredményeként a pajzsmirigy működése csökken és a TSH szint emelkedik.
 3. Gyógyszerek: Bizonyos gyógyszerek, például azok, amelyeket az alacsony pajzsmirigyfunkció kezelésére vagy más egészségügyi problémákra használnak, befolyásolhatják a TSH szintet és a pajzsmirigy működését.
 4. Pajzsmirigy műtét vagy radiojód terápia: Ha valakinek a pajzsmirigyét műtéten vagy radioaktív jóddal kezelik, az eltávolítja vagy károsítja a pajzsmirigy sejtjeit, és ennek eredményeként csökken a pajzsmirigy hormontermelése. Az agyalapi mirigy válaszul fokozza a TSH termelését.
 5. Terhesség: Terhesség alatt a szervezetnek több pajzsmirigy hormonra van szüksége, így a TSH szint enyhén emelkedhet.

Fontos megjegyezni, hogy a TSH szint emelkedése általában a pajzsmirigy elégtelen működését jelzi, és a pontos okot további vizsgálatokkal és orvosi értékeléssel kell meghatározni.

A csomag tartalma:

 • 1 db tesztkazetta
 • 1 db kapilláris cseppentő
 • 1 db puffer oldat
 • 1 db alkoholos törlőkendő
 • 1 db ujjbegyszúró lándzsa
 • 1 db magyar nyelvű használati utasítás

A teszt felhasználhatósági ideje: 2025.11.31.

CE and IVD certificate

Cikkszám: SUN732 Kategória: Címke:
Áruház
Sidebar
0 Kosár