NT-proBNP gyorsteszt szív- és érendszeri betegségek diagnosztizálására (1 db)

2 990Ft

ÁFA tartalom: 5%
Holnap szeretné átvenni a tesztet? A 14 óráig leadott rendeléseket a következő munkanapon kiszállítjuk!

Az NT-proBNP Gyorstesztkészlet (teljes vér/szérum/plazma) az NT-proBNP kvalitatív meghatározására szolgál emberi teljes vérből/szérumból/plazmából.

Az NT-proBNP (N-terminális pro-brain natriuretic peptide) egy peptid, amely a szív bal kamrájának falában termelődik. A szervezet a B-típusú natriuretic peptide (BNP) nevű hormont és az NT-proBNP-t termeli ki a proBNP molekulából. Az NT-proBNP szintjének mérése a vérben fontos szerepet játszhat a szív- és érrendszeri betegségek diagnózisában és kezelésében. Az NT-proBNP szintjének emelkedése általában az alábbiakra utalhat:

 1. Szívelégtelenség: Az NT-proBNP szintje nő szívelégtelenség esetén. A szívelégtelenségben a szív nem képes hatékonyan pumpálni a vért, és a kamrákban felgyülemlett nyomás növekedése fokozza az NT-proBNP termelődését.
 2. Szívizominfarktus: Szívizominfarktus (szívinfarktus) esetén az NT-proBNP szintje emelkedhet. Az infarktus miatt károsodott szívizom további stresszre válaszul növeli a peptid termelését.
 3. Szívizomgyulladás (myocarditis): A szívizomgyulladás esetén is nőhet az NT-proBNP szintje, mivel a gyulladás befolyásolhatja a szív működését.
 4. Szívbillentyű problémák: A szívbillentyűk rendellenességei is okozhatnak NT-proBNP szintemelkedést.
 5. Magas vérnyomás (hypertonia): A magas vérnyomás is hozzájárulhat az NT-proBNP szintjének növekedéséhez, különösen, ha a magas vérnyomás a szív bal kamráját érinti.

Az NT-proBNP szintjének mérése hasznos lehet a szívelégtelenség diagnosztizálásában, a betegség súlyosságának felmérésében, valamint a kezelés hatékonyságának nyomon követésében. Az NT-proBNP szintje azonban nem specifikus, és más tényezők is befolyásolhatják, például életkor, nem, vesebetegség, vagy akár egyes gyógyszerek szedése. Az eredményeket mindig az orvosnak kell értékelnie a páciens klinikai képével együtt.

Minta: teljes vér/szérum/plazma

A csomag tartalma:

 • 1 db tesztkazetta
 • 1 db eldobható pipetta
 • 1 db pufferoldat
 • 1 db ujjbegyszúró
 • 1 db alkoholos törlőkendő
 • 1 db magyar nyelvű használati utasítás

Teljesítmény:

 • Relatív érzékenység: 98% (91,7%-98,2%)*
 • Relatív specifikusság: 98,2% (97,4%-99,7%)*
 • Általános egyezés: 98,2% (96,5%-99,0%)*
  *95%-os megbízhatósági intervallum

Professzionális felhasználásra.

Felhasználhatósági idő: 2025/09

CE and IVD certificate

Ez is érdekelheti…

Áruház
Sidebar
0 Kosár