Clostridium difficile A+B toxin gyorsteszt (10 db)

17 200Ft

ÁFA tartalom: 5%
Holnap szeretné átvenni a tesztet? A 14 óráig leadott rendeléseket a következő munkanapon kiszállítjuk!

 A DUO TOXIN A+B-CHECK-1 TESZTLAP gyors immunokromatográfiás teszt a Clostridium difficile Toxin A és Toxin B kimutatására székletből

A Clostridium difficile a fő okozója az antibiotikumok mellékhatásaként jelentkező hasmenésnek és az álhártyás (pszeudomembrános) vastagbél-gyulladásnak. Ez a leggyakrabban kimutatott patogén és gyakori kórokozó a kórházakban és az ápolási otthonokban. Az organizmust változatos természetes előfordulási helyekről izolálták, mint talaj, széna, homok, nagytestű emlősök (marha, szamár és ló) trágyája, továbbá kutya, macska, rágcsáló és emberi széklet.

A Clostridium difficile anaerob baktérium,amely patogén hatást fejt ki a vékonybél normál flórájában,,különösen az antibiotikum kezelést követően. A Clostridium difficile toxikus törzsei okozzák a fertőzést és az antibiotikumok mellékhatásaként jelentkező hasmenést és az álhártyás (pszeudomembrános) vastagbélgyulladást,
amely potenciálisan halálhoz is vezethet. A betegséget két toxin okozza a C. difficile A (szövetszétesést okozó enterotoxin) és a Toxin B (citotoxin). Néhány törzs mindkét toxint (A+B), néhány csak a Toxin B-t termeli. Potenciálisan előfordulhat harmadik féle (binary) toxin is a pathogenitásban.

A Toxin A enterotoxin a bél hámsejtek sejtvázához kapcsolódhat, amelyeket működésképtelenné tehet, míg a Toxin B citotoxin erős citopátiás hatást vált ki szövettenyészetekben.

A tesztlap műanyag háza két különböző reagens csíkot tartalmaz a C. difficile Toxin A és a C. difficile Toxin B kimutatására.

Professzionális felhasználásra.

A tesztek felhasználhatósági ideje: 2025.09.30.

 

 

Áruház
Sidebar
0 Kosár