Calprotectin Detect gyorsteszt – CalDetect® 50/200

Calprotectin Detect gyorsteszt – PreventID® CalDetect® 50/200

A PreventID® CalDetect® 50/200 gyorsteszt a széklet calprotectin koncentrációjának meghatározásához alkalmazható.

A calprotectin (MRP 8/14) két kalcium megkötő fehérje (MRP 8 és MRP 14) heterodimere, mely a neutrofil granulociták citoplazmájában van jelen. Központi szerepet játszik a neutrofil védekezési rendszerben és kimutatható a szérumban, a testnedvekben és a székletben, mint gyulladási marker. A székletben kimutatható calprotectin gyulladásos bélrendszeri megbetegedésekre (IBD) utal. Lehetővé teszi az IBD és a funkcionális bélbetegségek megkülönböztetését (pl. irritábilis bél szindróma). Ezen túlmenően a calprotectin ideális a korai relapszus, vagy például a Crohn betegség kimutatására.

Professzionális teszt differenciál diagnózishoz.

 

6 200 Ft

Calprotectin Detect gyorsteszt –  CalDetect® 50/200  

A gyorsteszt két szintű kimutatási tartománya, nemcsak a gyulladásos (≥50 µg / g) és nem gyulladásos (<50 µg / g) betegségek megkülönböztetését teszi lehetővé, hanem a gyulladásos bélbetegségekben (IBD) szenvedő betegek terápiás kontrolljára is alkalmas. A 200 µg / g feletti calprotectin koncentráció a gyógyszerrel kezelt IBD betegek terápiás beállításában lehet a kezelőorvos segítségére. A CalDetect® 50/200 gyorsteszt rendszeres alkalmazása tehát hatékony eszköze lehet az egyéni terápia kialakításának, illetve ellenőrzésének.

A vizsgálat elve

A CalDetect® 50/200 gyorsteszt egy laterál flow immunológiai vizsgálat, mely kimutatja a humán calprotectin jelenlétét, arany konjugátum anti-calprotectin antitestek segítségével. A kontroll csík megjelenése a sikeres vizsgálatot jelzi. A két vizsgálati csík a calprotectin jelenlétét jelzi a mintában.

A készletben található eszközök

  1. Egyesével csomagolt gyorsteszt
  2. Minta gyűjtő csövek, extrakciós puffer oldattal és mintavételi rúd
  3. Székletminta vevő papír
  4. Betegtájékoztató a mintavételezés módjáról és használati útmutató

CE-IVD

 

 

GYAKORI KÉRDÉS:

Mi a különbség a CalDetect és CalScreen gyorsteszt között?

A  CalScreen teszt kimutatási tartománya (≥50 µg / g) lehetővé teszi a gyulladásos (IBD) és nem gyulladásos bélrendszeri betegségek szűrését és a krónikus bélrendszeri problémák megkülönböztetését.

Ezzel szemben a CalDetect® 50/200 gyorsteszt két szintű kimutatási tartománya, nemcsak a gyulladásos (≥50 µg / g) és nem gyulladásos (<50 µg / g) betegségek megkülönböztetését teszi lehetővé, hanem a gyulladásos bélbetegségekben (IBD) szenvedő betegek terápiás kontrolljára is alkalmas. A 200 µg / g feletti calprotectin koncentráció a gyógyszerrel kezelt IBD betegek terápiás beállításában lehet a kezelőorvos segítségére. A CalDetect® 50/200 gyorsteszt rendszeres alkalmazása tehát hatékony eszköze lehet az egyéni terápia kialakításának, illetve ellenőrzésének.

Érdekelhetnek még…