Vashiány gyorsteszt önellenőrzésre (1 db)-Beright

3 990Ft

ÁFA tartalom: 27%
Holnap szeretné átvenni a tesztet? A 14 óráig leadott rendeléseket a következő munkanapon kiszállítjuk!

A vashiány diagnosztizálásához általában vérvizsgálatot végeznek, amelyben a ferritin szintjét, valamint más vas- és vashiányra utaló mutatókat, például a hemoglobint és a vörösvértestek számát is mérhetik. A diagnózis felállításában nyújt segítséget az otthoni felhasználású Beright Vashiány Gyorsteszt.

A ferritin egy vasraktározó fehérje, amely a szervezetben található. A vas egy létfontosságú ásványi anyag, amely számos fontos szerepet játszik a szervezetben, például részt vesz a vörösvérsejtek képzésében és az oxigénszállításban, valamint szerepet játszik az energiatermelésben és az immunrendszer működésében. A ferritin az a fehérje, amely a vasat tárolja és biztonságosan megköti a szervezetben. A vérben mért ferritin szintje tehát tükrözi a vasraktárak mennyiségét. Ha a ferritin szintje alacsony, akkor ez a vasraktárak hiányára (vashiány) utal.

Annak, ha a szervezetben jelentősebben csökken a vas mennyisége, hasonlók a tünetei, mint a vashiányos vérszegénységnek, nehéz attól elválasztani. Ilyen a fáradékonyság és a gyengeség, a fejfájás, a szédülés és a sápadtság, fokozott szívdobogás-érzés. A torokszorítás, a torokban lévő gombóc érzete ugyancsak jellemző panasz, ahogyan időnként a nyelési zavarok is. Emellett rendkívül jellemző a terhelhetőség csökkenése. A hasonló tünetek oka, hogy a vas a hemoglobinban van jelen legnagyobb mennyiségben, így a hiány is arra nyomra rá leginkább a bélyegét.

A vashiány gyorsteszt készlet tartalma

  • 1 db tesztkazetta
  • 1 db kapilláris cseppentő
  • 1 db puffer
  • 1 db alkoholos törlőkendő
  • 2 db ujjbegyszúró lándzsa
  • 1 db magyar nyelvű használati utasítás

Tárolás: Gyermekek elől elzárva tartandó. Hűvös, száraz helyen tárolja.

A termék korlátozott darabszámban érhető el a készlet erejéig.

0123

Cikkszám: SUN650 Kategória: Címke:
Áruház
Sidebar
0 Kosár