Herpes Simplex Vírus 1 (HSV-1) IgG/IgM gyorsteszt (1db)

2 990Ft

ÁFA tartalom: 5%
Holnap szeretné átvenni a tesztet? A 14 óráig leadott rendeléseket a következő munkanapon kiszállítjuk!

HSV-1 IgG/IgM gyorstesztkészlet a herpes simplex vírus 1 (HSV-1) ellen termelt IgG és IgM antitestek egyidejű kimutatására és differenciálására szolgál az emberi teljes vérből/szérumból/plazmából. Az orofaciális fertőzéseket általában a HSV-1 vírussal társítják, míg a Herpes simpex vírus 2-es típusa a genitális fertőzésekért felelős.

Az 1-es és 2-es herpes simplex vírus (HSV-1 és HSV-2) a Herpesviridae nevű herpeszvírus család két tagja, amely az embereknél okoz fertőzést. A HSV-fertőzés tünetei közé tartoznak a vizes hólyagok a bőrön vagy a száj, az ajkak vagy a nemi szervek nyálkahártyáján. A HSV-1 és a HSV-2 különböző biológiai tulajdonságokat mutatnak, melyek befolyásolják a betegség kifejlődését és a későbbi betegségeket is. Mindkét vírus képes behatolni és szaporodni a központi idegrendszerben (CNS), valamint lappangó fertőzést létesíteni a hátgerincidegekben.

Az HSV-fertőzés leggyakoribb helye a bőr és a nyálkahártyák. Az HSV-1 és HSV-2 fertőzések általában különböző úton terjednek és különböző testrészeket fertőznek meg, de mindkét vírus okozta fertőzés jelei és tünetei hasonlóak. Általában az HSV-1 által okozott fertőzések a derékvonal felett fordulnak elő, míg a HSV-2 által okozott fertőzések a derékvonal alatt. Azonban az utóbbi évtizedekben jelentős átfedés alakult ki a fertőzés helyét illetően.

A szerológiai diagnózis megerősítheti a jelenlegi és a korábbi HSV-fertőzéseket. Az HSV elleni antitestválasz nagyon specifikus. Az IgG antitestek észlelése HSV-vel szemben azt jelzi, hogy az egyén korábban átesett a fertőzésen, míg az IgM antitestek észlelése aktuális és akut fertőzést jelez.

A csomag tartalma:

 • 1 db tesztkazetta
 • 1 db eldobható pipetta
 • 1 db pufferoldat
 • 1 db ujjbegyszúró
 • 1 db alkoholos törlőkendő
 • 1 db magyar nyelvű használati utasítás.

Minta: teljes vér/szérum/plazma

Teljesítmény:

 • Relatív érzékenység: 86,8% (76,7% ~ 92,9%) *
 • Relatív specifitás: 92,3% (85,6%~96,1%)*
 • Teljes egyezés: 90,1% (84,7%~93,7 %)*
  *95%-os megbízhatósági intervallum

Professzionális felhasználásra.

Felhasználhatósági idő: 2025/09

CE and IVD certificate

Áruház
Sidebar
0 Kosár