HSV 1/2 IgG/IgM gyorteszt (25 db)

10 540Ft

ÁFA tartalom: 5%
Holnap szeretné átvenni a tesztet? A 14 óráig leadott rendeléseket a következő munkanapon kiszállítjuk!

Gyorsteszt a HSV 1/2 IgG és IgM antitestek emberi teljes vérből, plazmából vagy szérumból történő kvalitatív kimutatására

Az 1. és 2. herpes simplex vírus (HSV-1 és HSV-2), más néven humán 1. és 2. herpeszvírus (HHV-1 és HHV-2), a Herpesviridae a herpeszvírus család emberben is fertőző két tagja. Mind a HSV-1 (amely a legtöbb ajak herpeszt okozza), mind a HSV-2 (amely a legtöbb nemi szerveken megjelenő herpesz kórokozója) mindennaposan előforduló fertőzés. A fertőzött személy a termelt vírus lehámlásával terjeszti a fertőzést.

Egyszerűbben fogalmazva, a herpes simplex 1 az úgynevezett „ajakherpesz”, míg a herpes simplex 2 a „nemi herpesz” néven ismert herpesz.. A World Health Organisation szerint az 50 év alatti lakosságának 67%-a fertőzött HSV-1-vel.

A herpes simplex vírusfertőzés tünetei közé tartozik a száj, az ajkak, az orr vagy a nemi szervek bőrének vagy nyálkahártyájának vizes felhólyagzása.[1]  A sebek a herpeszes betegségre jellemző varasodással gyógyulnak. Előfordul, hogy a vírusok csak nagyon enyhe vagy atipikus tüneteket okoznak. Ugyanakkor a herpes simplex komolyabb formái is ismertek. A HSV-1 és-2 neurotróp és neuroinvazív vírus, amely az idegsejtekbe rejtőzve látenssé és az immunrendszer által felismerhetetlenné válik.. A kezdeti vagy elsődleges fertőzés után egyes fertőzöttek szórványos vírus-reaktivációs epizódokat vagy kitöréseket tapasztalnak. A betegség aktiválódásakor a vírus az idegsejt axonján keresztül a bőrbe kerül, ahol a vírus replikációja és felszabadulása új sebeket okoz. Ez az egyik leggyakoribb nemi úton terjedő fertőzés.

Az anti-HSV ½ IgG/IgM antitestek kimutatása lehetővé teszik az akut vagy meglévő HSV ½ fertőzés diagnosztizálását. A HSV 1/2 IgG/IgM Gyors Tesztlap (Teljes vér/Szérum/Plazma) egy gyors immunkromatográfiás vizsgálat a HSV 1/2 elleni IgG és IgM antitestek teljes vérből, szérumból vagy plazmából történő kvalitatív kimutatására.

A teszt felhasználhatósági ideje: 2024.05.31.

Professzionális felhasználásra!

Áruház
Sidebar
0 Kosár