Pulzoximéter (ujjra csiptethető pulzusmérő és véroxigénszint mérő) 1 db

2 990Ft

ÁFA tartalom: 27%
Holnap szeretné átvenni a tesztet? A 14 óráig leadott rendeléseket a következő munkanapon kiszállítjuk!

Mire jó a véroxigénszintmérő, a  pulzoximéter?

A pulzoximéter nem más, mint a véroxigén szintjének az egyszerű mérőeszköze. A készülék egy kisméretű, felül kijelzővel ellátott, ujjhegyre csíptethető elektronikai eszköz, ami szilikon foglalatban illeszkedik a páciens bőréhez. A pulzoximéter az artériás hemoglobin szaturáció értékét (Sp02) százalékban fejezi ki, emellett kiírja a pulzust is (bpmPR), amelyek a szervezetünk általános egészségügyi állapotáról árulkodnak.

Miért fontos a véroxigén szint mérése?

Szervezetünket több milliárd, szabad szemmel láthatatlan sejt alkotja, amelyek mind az oxigénből nyerik az energiát. Az oxigént a tüdő veszi fel és a vérben található vörösvérsejtek szállítják el a szerveinkhez, de a hemoglobin nevű fehérjének is kulcsfontosságú a szerepe, ugyanis ez az anyag a felelős azért, hogy a vörösvérsejt felvegye a friss oxigént, ami elengedhetetlen az egészséges sejtanyagcsere folyamatok teljesüléséhez.

A szaturáció mérése során arról kapunk információt, hogy milyen állapotban vannak a vörösvérsejtjeink, milyen azoknak az oxigénszállító kapacitása. Ha a véroxigén szint alacsony, az rossz teljesítményt jelent, vagyis kevesebb oxigén jut el a sejtekbe, kevesebb energia termelődik, ettől pedig az egész szervezet állapota általánosságban leromlik. Ha a véroxigén szint alacsony, 90-88%, vagy az alatti értéket mutat, akkor mindenképpen lépnünk kell, hogy megtaláljuk a probléma forrását.

A készülék modellszáma: SMH-01

A csomagolás magyar nyelvű használati útmutatót tartalmaz. Letöltés ITT.

A csomagolás elemet nem tartalmaz.

Cikkszám: SUN495 Kategóriák: ,
Áruház
Sidebar
0 Kosár