Tuberculosis TBC gyorsteszt (10 db)

40 030Ft

ÁFA tartalom: 5%

Engedélyezett utánrendelésre

Holnap szeretné átvenni a tesztet? A 14 óráig leadott rendeléseket a következő munkanapon kiszállítjuk!

Tuberculosis gyorsteszt (10 db)

A Tuberculosis  gyorsteszt (PreventID® TB Combo) egy professzionális gyorsteszt, mely segít a TB diagnózisának felállításában.

A teszt multiantigén kromatográfiás immunoassay, a humán anti-TB (M Tuberculosis, M. bovis és M. africanum) antitestek (valamennyi izotípusa IgG, IgM, IgA, stb.), teljes vérből, szérumból vagy heparinozott plazmából . A gyorsteszt nem ismeri fel a BCG antitesteket.

Kapilláris vérből vett minta nem alkalmas a teszt elvégzésére. Teljes vérminta esetén EDTA vérvételi csövet szükséges használni.

Mi a tuberculosis?

A tuberkulózis (TBC), az AIDS és a Malária mellett, a világon a legelterjedtebb fertőző betegség. A WHO számításai szerint a világ népességéből a tuberkulózis évente három millió emberéletét követeli. A felnőtt lakosság egyötöde ‑ a kutatott országokban ‑, a tuberkulózis miatt hal meg. A világon a tuberkulózissal fertőzött emberek kétharmada Ázsiában él és a megnövekedett népvándorlás miatt a többi ország fenyegetettsége is jelentősen megnövekedett.

A TBC-t többféle baktérium is okozhatja, ezek között a legfontosabb a Micobacterium tubercolosis, ritkábban az M. bovis vagy M. africanum. A kezdeti légúti fertőzések általában tünetmentesek, néhány esetben csak meszesedett hegszövet nyomai maradnak utánuk. A fertőzés légúti tuberkulózishoz is vezethet és a véráramon át vagy a nyírokrendszeren keresztül miliaris, agyhártgya vagy más extrapulmonális tüneteket okozhatnak.

A gyorsteszt az alábbiakat tartalmazza:

  1. tesztkazetta (alumínium csomagolásban)
  2. eldobható mintacseppentő (alumínium csomagolásban)

A teszt elvégzéséhez SZÜKSÉGES egyéb eszközök:

Alkoholos fertőtlenítő párna, steril vérvételi lándzsa vagy tű, stopperóra.

Professzionális teszt.      Tárolás: szobahőmérsékleten

CE-IVD

Áruház
Sidebar
0 Kosár