Legionella gyorsteszt (25 db)

29 540Ft

ÁFA tartalom: 5%
Holnap szeretné átvenni a tesztet? A 14 óráig leadott rendeléseket a következő munkanapon kiszállítjuk!

Legionella pneumophila által termelt szolubilis antigén 1 szerotípus emberi vizeletből történő kvalitatív kimutatására szolgál

A Legionellosis a Legionellaceae családba tartozó Legionella baktérium által kiváltott súlyos tüdőgyulladás. Ebbe a kórokozó családba 48 faj és több mint 60 szerológiai csoport tartozik. Ezek közül körülbelül 20 faj okozhat emberben betegséget. A fertőzéseknek a túlnyomó többségét a Legionella pneumophila okozza. A klinikai tünetek legtöbbször légiós betegséget mutatnak a L. fertőzést követően, de a fertőzés kialakulhat tüdőn kívül is, amikor a tüdő egyáltalán nem érintett, mint például a Pontiac láznál. A légiós betegség a nevét, az 1976-ban, Filadelfiában tartott Amerikai Légiós Kongresszus (American Legion Convention) alatt kitört járvány alapján kapta. A fertőzések 90%-ban a kórokozó a Legionella pneumophila, ezen belül a megbetegedések 80%-ért az 1-es szerológiai csoport a felelős.

Ez egy azonnal használható membrán alapú, arany kolloid részecskéket tartalmazó tesztlap, ami vizeletmintából mutatja ki a Legionella pneumophila LPS-t. A teszt érzékenysége és specifikussága a mono- és poliklonális anti-Legionella antitesteknek köszönhető. A nedvszívó membránba szárított, egér eredetű anti-Legionella antitesteket és arany kolloid konjugátumot, valamint a teszt (T) zónában kecskéből származó anti-Legionella antitesteket tartalmaz. Kontroll antitest a kontroll (C) zónában van. A felszívódó vizeletminta a konjugátumot rehidrálja, ami a mintával együtt vándorol tovább a tesztlapon. Amennyiben L. pneumophila vizeletben kiválasztódó antigénjei jelen vannak a mintában az anti-L.  pneumophila konjugátum és a L. pneumophila antigének által formált komplex a tesztlapon lévő anti-L. pneumophila reagens megköti. Az eredmény 15 perc elteltével piros csík kialakulása alapján olvasható le.

A doboz tartalma: 25 db tesztkazetta (egyenkénti fóliacsomagolásban), használati útmutató (magyar és angol nyelven)

A teszt felhasználhatósági ideje: 2025.08.01.

Professzionális felhasználásra!

Áruház
Sidebar
0 Kosár