Tojásfehérje-allergia gyorsteszt (1 db) CM

2 950Ft

ÁFA tartalom: 5%
Holnap szeretné átvenni a tesztet? A 14 óráig leadott rendeléseket a következő munkanapon kiszállítjuk!

Az allergén (tojásfehérje) gyorsteszt alkalmas a tojásfehérje-specifikus E immunglobulin (sIgE) emberi szérumban, plazmában vagy teljes vérben történő kvalitatív kimutatására. A teszttel és egyéb klinikai megfigyelésekkel együtt lehetséges azonosítani a tojásfehérje-specifikus E osztályú immunglobulin (IgE) I-es típusú túlérzékenység miatt kialakult allergiát.

Az allergia manapság egyre elterjedtebb népbetegség. Becslések szerint a világon minden harmadik embert érint élete folyamán, hazánkban pedig minden évben kb. 2 millió ember érdeklődik az allergiás megbetegedésekre irányuló kezelések iránt. Egészséges felnőtteknél a tojás fehérjéinek emésztése problémamentes folyamat. Tojásallergiásoknál viszont a tojás egyes fehérjéi olyan allergiát váltanak ki, amely elsősorban ekcémaszerű bőrtüneteket okoz. Előfordulhatnak gyomor- és bérrendszeri panaszok is, de a bőrtünetek a legjellemzőbbek. Nagyon ritkán fordulhatnak elő asztmaszerű rohamok is. Az érintettek többségénél már gyerekkorban jelentkeznek a tünetek, de a probléma kialakulhat felnőtteknél is. A tojásallergiát az esetek zömében a tojás kétféle fehérjéje váltja ki. Az egyik az ovalbumin, mely nagyon stabil allergén, hő hatására sem bomlik le. Ez azt jelenti, hogy ez az anyag a főtt tojásban is megmarad allergénként. Egy másik problémás fehérje az ovomukoid, amely hőre már elbomlik. Ez a típus emiatt csak akkor okoz gondot, ha a tojást nyersen fogyasztják.

Szervezetünket immunrendszerünk védi meg a nem kívánt betolakodóktól, mint például a fertőzéseket és betegségeket okozó baktériumoktól és vírusoktól. Az allergiás megbetegedésben szenvedő egyéneknél az immunrendszer az ártalmatlan anyagokat (allergének) is betolakodóknak érzékeli. Annak érdekében, hogy a szervezetünk megvédje magát, specifikus antitesteket (IgE) termel ellenük, melyek hatására más immunsejtekből allergiás tüneteket kiváltó anyagok szabadulnak fel. Ezek együttesen okozzák az allergiás tüneteket. A termék professzionális felhasználásra rendelhető meg.

Minta: teljes vér/szérum/plazma

A doboz 1 db tesztcsíkot tartalmaz.

ÁFA: 5%  Tárolás: 2-30 C ° között.

Professzionális felhasználásra!

OGYÉI/71516-5/2022     HU/CA01/71516/22

Cikkszám: SUN607 Kategóriák: , Címke:
Áruház
Sidebar
0 Kosár