Streptococcus gyorsteszt STREP-A (25 db) ACRO

13 900Ft

ÁFA tartalom: 5%
Holnap szeretné átvenni a tesztet? A 14 óráig leadott rendeléseket a következő munkanapon kiszállítjuk!

A STREP A gyorsteszt egy immunkromatográfiás, kvalitatív (mennyiségi) vizsgálat a Streptococcus A antigén gyors, 5 perc alatti  kimutatására

A 3-5 éves kiskorú gyermekek esetében a torokgyulladások 15%-át a béta-hemolizáló Strep. A csoport tagjai okozzák. Az iskoláskorú gyerekeknél és a felnőtt lakosságnál a Strept. A által okozott torokgyulladás előfordulása mintegy 40%. A betegség főleg télen és kora tavasszal jelenik meg.

A Strep A Gyors Tesztcsík (Torokváladék) kvalitatív immunkromatográfiás módszer a Streptococcus A szénhidrát antigénjének a kimutatására torokváladék mintából. A Streptococcus A szénhidrát antigénjére specifikus antitest van rögzítve a teszt zónában, amely a vizsgálat folyamán a torokváladék minta extraktumával reagál. A keverék a membránon keresztül a teszt zóna felé halad, és színes csíkot képez a teszt zónában. A teszt zónában megjelenő színes csík pozitív eredményt, hiánya negatív eredményt jelent. Az eljárás ellenőrzésére a kontroll zónában színes csík jelenik meg, igazolva a tesztlap helyes működését, a megfelelő mintamennyiséget és a minta felszívódását.

A Streptococcusok olyan fertőző baktériumok, amelyek változatos megbetegedéseket okozhatnak. Az A-csoport legjelentősebb képviselője a Streptococcus pyogenes, más néven a húsevő baktérium.

A Streptococcusok egyik jellemző tulajdonsága, hogy a vörösvértesteket tönkreteszik, elbontják. Ezt a folyamatot hemolízisnek nevezik. A Streptococcusokat az általuk okozott hemolízis alapján soroljuk alfa-, illetve béta-hemolizáló csoportba.

  • Az alfa-hemolizáló csoportba tartozik a tüdőgyulladást okozó S. pneumoniae, valamint a szájüregben élő S. viridans fajták.
  • béta-hemolizáló csoport Streptococcusait immunológiai tulajdonságaik alapján csoportosítják tovább. Ezek a szerocsoportok, amelyeket a latin ABC nagybetűivel jelölik.

A Streptococcusok között vannak ártalmatlan, sőt, hasznos fajták is, némelyik hozzátartozik a normál bélflórához  és a S. termophilust az emmentáli sajt és egyes joghurtok készítéséhez is használják.

25 db /csomag

A csomag tartalma: 25 db (egyenként csomagolt) tesztkazetta, 25 db torokváladék  mintavevő pálca, reagensek és magyar (+ angol) nyelvű használati útmutató.

Tárolás: 2-30°C között, fénytől, nedvességtől és fagytól védve.

Professzionális teszt.

A teszt elvégzéséhez nincs szükség semmilyen analizáló készülékre. Az eredmény vizuálisan leolvasható a tesztkazettáról.

A teszt felhasználhatósági ideje:2026.01.31. és 2026.04.30.

0086

 

Áruház
Sidebar
0 Kosár