Helicobacter Pylori gyorsteszt önellenőrzésre (1x) Prima

2 600Ft

ÁFA tartalom: 5%

A Helicobacter pylori az ember gyomor-bél rendszerének leggyakoribb kórokozója. A fertőzés emberről emberre terjed, széklettel szennyezett kéz, ételek, ivóvíz, tárgyak révén juthat a baktérium a szájba, majd a gyomorba. Családtagok fertőződése sem ritka, akár már gyermekkorban is a bélrendszerbe kerülhet a kórokozó. Szerepe lehet a reflux betegség, a krónikus gyomorhurut, a gyomor-, illetve nyombélfekély valamint a gyomordaganatok kialakulásában.

HELICOBACTER PYLORI FERTŐZÉS ÉS A SPECIFIKUS IgG
A Helicobacter pylori egy olyan baktérium, amelynek ideális élőhelye az emberi gyomornyálkahártya. A fertőzés gyakran tünetmentes, de néha gyomorfekélyt okozhat a gyomorban vagy a nyombélben a vékonybél szegmensében. Ezen állapotok leggyakoribb tünetei a gyomorégés, vagy fájdalom a has felső részén, különösen éhgyomorra vagy kora reggel, amikor a gyomor üres. Egyéb kapcsolódó tünetek közé tartozik az émelygés, a teltség érzet, a reflux, az étvágytalanság, a büfögés, a fogyás és a hasmenés. A fekély néha vérzik, és hosszú ideig anémiát okozhat. Egy hosszú távú helicobacter fertőzés a gyomorrák kockázatának növekedésével jár. A fertőzés felderítésének legegyszerűbb módja az immunrendszer által termelt specifikus antitestek (IgG) jelenlétének ellenőrzése, amit az immunrendszer termel, amikor találkozik a baktériummal, és megpróbálja azt kiiktatni. A Helicobacter pylori teszt pár perc alatt kimutatja ezeknek az antitesteknek a jelenlétét. Használata egyszerű és az eredmény megbízható.

HOGYAN MŰKÖDIK A HELICOBACTER PYLORI TESZT?
IgG antitesteket nagy mennyiségben termel a szervezetünk a fertőzésekre adott válaszként. A Helicobacter pylori Teszt az IgG specifikus Helicobacter pylori antitesteket azonosítja, és jelez, ha a koncentrációja a véreben 15 AU / ml. Néhány esetben 10 AU / ml és 14,99 AU / ml közötti IgG koncentráció is pozitív eredményt adhat.

HOGYAN KELL ALKALMAZNI A TESZTET?
A teszthez szükség lesz pár csepp kapilláris, azaz hajszálerekből származó vérre. Ezt bárki biztonságosan, egyszerűen és gyorsan egy apró szúrással levehető az ujjbegyéből. A termék tartalmazza azt a pipettát, amivel a teszthez szükséges mennyiségű vért össze  gyűjteni, se többet, se kevesebbet. Videó.

MIKOR HASZNÁLHATÓ A TESZT?
A vizsgálat akkor ajánlott, ha a Helicobacter pylori gyomorfertőzés jelei tapasztalhatók, mint pl. gyomorfájdalom, gyomorégés, hányinger, teltség érzet, szédülés, étvágytalanság, hasmenés és fogyás. A tesztet a nap bármely szakaszában el lehet végezni. Ha gyógyszert szed, forduljon orvoshoz, hogy ellenőrizhesse, hogy a szedett gyógyszerek nem változtatják meg a vérben keringő IgG szintjét.

AZ EREDMÉNY LEHET TÉVES?
Az eredmény helyes, ha az utasításokat gondosan követe. Azonban az eredmény nem feltétlenül helyes, ha a készülék érintkezésbe kerül más folyadékokkal, mielőtt felhasználnák, vagy ha a hígító véletlenül ráömlött, ha a vér mennyisége nem elegendő vagy a pipettából leadott cseppek száma kevesebb mint 2, vagy több mint 3. A mellékelt pipetta lehetővé teszi a megfelelő mennyiségű vért begyűjtését.

HOGYAN ÉRTELMEZZEM A TESZTET, HA A „T” ÉS A „C” VONALAK SZÍNE ÉS INTENZITÁSA KÜLÖNBÖZIK?
A vonalak színe és intenzitása nem fontos az eredmény értelmezéséhez. A vonalaknak teljesnek és homogénnek kell lenniük. A teszt pozitív, függetlenül attól, hogy mennyire intenzív a színe a vonalnak.

AZ EREDMÉNY MEGBÍZHATÓ, HA 5 PERCEN TÚL OLVASOM LE?
Nem. A vizsgálatot pontosan 5 perccel az eljárás után kell leolvasni.

MIT TEGYEK, HA AZ EREDMÉNY POZITÍV?
A pozitív eredmény azt jelenti, hogy az IgG osztályba tartozó anti-Helicobacter pylori specifikus antitestek szintje 15 AU / ml vagy nagyobb. A teszt nem különbözteti meg a folyamatban lévő fertőzést vagy a régi fertőzést, ezért forduljon orvoshoz, és mutassa meg neki a vizsgálat eredményét.

MIT TEGYEK, HA AZ EREDMÉNY NEGATÍV?
A negatív eredmény azt jelenti, hogy az IgG osztályba tartozó anti-Helicobacter pylori specifikus antitestek szintje alacsonyabb az átlagosnál. Ha a tünetek továbbra is fennállnak, forduljon orvoshoz.

MENNYIRE PONTOS A HELICOBACTER PYLORI VIZSGÁLAT?
A teszt nagyon pontos. Az értékelő jelentések szerint 87% -ot meghaladó az egyezőségi arány (CI 95%: 87-100%) más referenciamódszerekkel.

MIT TARTALMAZ A CSOMAG?

  • 1 db használati útmutató
  • 2 db steril tű az önszúráshoz és a vérvételhez
  • 1 db fertőtlenítő tisztító géz
  • 1 db üvegcse, amely a hígítószert tartalmazza a teszthez
  • 1 db műanyag pipetta a vérvételhez
  • 1 db lezárt alumínium tasak, amely a következőket tartalmazza: 1 db teszt, 1 db nedvességfelszívó tasak

ÁFA: 5%

2 600Ft

ÁFA tartalom: 5%