Helicobacter pylori Antigén gyorsteszt – PreventID (10 db)

42 700Ft

ÁFA tartalom: 5%
Holnap szeretné átvenni a tesztet? A 14 óráig leadott rendeléseket a következő munkanapon kiszállítjuk!

A PreventID Helicobacter pylori antigén gyors kromatográfiás immunassay a H. pylori antigének humán székletben való kvalitatív meghatározására szolgál és segítséget nyújt a Helicobacter pylori baktériummal való fertőzés diagnosztizálásában.

A PreventID® H. pylori antigén kvalitatív, laterális áramlási immunassay a H. pylori antigének humán székletmintákban való meghatározására szolgál. Ebben a tesztben a membránt a teszt tesztcsíkterületén H. pylori antitestekkel vonták be. A tesztelés során a minták reakcióba lépnek a részecskékkel bevont H. pylori antitestekkel. A keverék kapilláris effektus révén felfelé halad a membránon, ahol reakcióba lép a membránon lévő H. pylori antitestekkel, ahol egy színes csík jelenik meg. A színes csík jelenléte a tesztcsíkterületen pozitív eredményt jelez, míg annak hiánya negatív eredményt jelez. Eljáráskontrollként egy színes csík jelenik meg a kontrollcsík területén, ami azt jelzi, hogy megfelelő mennyiségű mintát alkalmaztak és a membrán felszívta a mintát.

Helicobacter pylori: A Helicobacter pylori igen elterjedt kórokozó, Magyarországon a 20-30 éves korosztály 45-50%-a, az 50-60 éves korosztály 65-70%-a fertőzött ezzel a baktériummal. Emberről emberre terjed, láthatatlan székletnyommal fertőzött étel vagy tárgyak révén, így a családtagok vagy egy közösség tagjai könnyen át is fertőzhetik egymást. Helicobacter fertőzöttség esetén megnő a gyomor és nyombél fekély, a gyomorhurut és a gyomorrák kockázata, a fertőzöttség könnyen szűrhető és kombinált antibiotikum kúrával gyógyítható is. Hosszabb ideje fennálló emésztőrendszeri panaszok, valamint a családtagok körében előforduló gyomor – és nyombélfekély, gyomorrák vagy Helicobacter pylori fertőzöttség esetén ajánlott a szűrővizsgálat elvégzése.

A teszt szenzitivitása 98,8%, specificitása pedig 98,4% az endoszkópalapú módszerekkel összevetve.

Pontosság: 98,6% (95%-os CI*: 96,8% – 99,5%)

Egy tesztcsomag tartalma

  • 10 db tesztkazetta (mintacsepegtetővel), külön csomagolva
  • 10 db puffer
  • használati útmutató

A csomagolás 10 db teszt elvégzéséhez elegendő.

A teszt értelmezése

Pozitív: Két csík jelenik meg a tesztkazettán. Az egyik színes csík a kontrollcsík területén (C) és egy színes csík a tesztcsík területén (T) jelenik meg. =

Tárolás és stabilitás

Tárolandó a csomagolásban, lezárt tasakban szobahőmérsékleten vagy hűtve (2–30 °C). A teszt a lezárt tasakra nyomtatott lejárati dátumig stabil. A tesztet a lezárt tasakban kell tartani a használatig. Tilos fagyasztani! Nem használható a lejárati időn túl.

Professzionális felhasználásra.

Áruház
Sidebar
0 Kosár