GeneFinder COVID-19 antigén gyorsteszt önellenőrzésre (nasal) 1x

2 990Ft 1 890Ft

ÁFA tartalom: 5%

A GeneFinder COVID-19 Ag Self Test egy kromatográfiai immuneljárás az emberi orrüregben jelen lévő SARS-CoV-2 antigének kvalitatív kimutatására.

Ez a teszt olyan önellenőrzésre kifejlesztett COVID-19 antigén (nasal) gyorsteszt, ami a pécsi Szentágothai János Kutatóközpont által is bevizsgálásra került és igazoltan az eddig detektált összes vírusvariáns (beleértve az omicron-t is) azonosítására képes.

A COVID-19 Antigén Gyorsteszt (orrüreg kenet mintavevő) gyors kromatográfiás immuneljárás a SARS-CoV-2 antigének orrgarat kenet mintából történő kvalitatív kimutatására. Az eredmények a SARS-CoV-2 antigének kimutatására vonatkoznak. A fertőzés akut szakaszában általában a légutak felső részéből nyert mintából mutatható ki az antigén. A pozitív eredmény a vírus antigének jelenlétét igazolják, de klinikai kép és a beteg kórtörténete, valamint egyéb diagnosztikai információk szükségesek a fertőzés megállapításához. A pozitív eredmények nem zárják ki a bakteriális illetve más vírusokkal való fertőzöttséget.  A negatív eredmény nem zárja ki a SARS-CoV-2 fertőzést, és nem használhatók egyedüli alapként kezelési döntések meghozatalára. A negatív eredményeket feltételezhetőnek kell tekinteni és amennyiben szükséges, molekuláris vizsgálattal megerősíteni. Negatív eredmény esetén figyelembe kell venni a beteg lehetséges COVID-19 fertőződési expozícióját, a kórelőzményt és a COVID-19-nek megfelelő a klinikai tüneteket is.

Az antigén-teszt közvetlenül a vírus jelenlétét mutatja ki – ebben tehát a PCR tesztre hasonlít. Azonban nem a SARS-CoV-2 örökítőanyagát, hanem annak egy kifejezetten rá jellemző fehérjéjét észleli.

A teszt érzékeny az omicron vírusvariánsra is!

Bár némiképp kevésbé érzékenyek, mint a PCR tesztek (azok a tünetek megjelenését követően hosszabb ideig mutatják ki a vírust), különösen alkalmasak arra, hogy a szerológiai gyorstesztekkel kombinálva használják őket. Ugyanis pontosan abban az időintervallumban jelzik a fertőzöttséget, amikor az ellenanyag tesztek még nem mutatják azt ki.

A teszt felhasználhatósági ideje: 2023.07.10.

1 doboz tesztcsomag tartalma: 1 db COVID-19 Antigén tesztlap, 1 db orrgarat mintavevő, 1 db puffer (oldat a cseppentéshez) , 1 db extrakciós cső, 1 db cseppentő, 1 db folyamatábra, 1 db magyar nyelvű használati utasítás.

ÁFA: 5%

 

 

2 990Ft 1 890Ft

ÁFA tartalom: 5%