CRP 1/3 Gyorsteszt (1 db) PreventID

3 400Ft

ÁFA tartalom: 5%
Holnap szeretné átvenni a tesztet? A 14 óráig leadott rendeléseket a következő munkanapon kiszállítjuk!

A PreventID® CRP 1/3 egy szemikvantitatív teszt, ami a nagy érzékenységű CRP (high sensitive CRP, hsCRP) teljes vérben történő detektálására szolgál az első és visszatérő kardiovaszkuláris események előrejelzése céljából.

A teszt szenzitivitási szintje 1 mg/l CRP.

A PreventID® CRP 1/3 lehetővé teszi annak megállapítását, hogy a CRP szintje a vizsgált páciensnél 1 mg/l alatt, 1 és 3 mg/l között vagy 3 mg/l fölött van.

A c-reaktív fehérje (CRP) egy nemspecifikus akut fázis fehérje, amelyet hepatociták termelnek, és amelyet akut sérülések, bakteriális fertőzések és gyulladás indikátorának tekintenek. Emellett számos tanulmány kimutatta, hogy a CRP a szívinfarktus vagy egyéb jövőbeli kardiovaszkuláris megbetegedések (cardiovascular disease, CVD) indikátoraként, valamint monitorozási paraméterként szolgál.1,2

Akut gyulladás vagy egyéb genézis esetén a CRP szintje rendkívül rövid idő alatt (körülbelül 6 órán belül) megemelkedik, de éppoly gyorsan vissza is eshet. A kis mértékben megemelkedett CRP-szintek tartósan megemelkednek és – egyértelmű gyulladás hiányában – kardiovaszkuláris megbetegedések előrejelzésére használhatók.1

Az érfalakban fellépő gyulladásos reakciók szerepet játszanak az ateroszklerotikus plakkok képződésének megindulásában, növekedésében és destabilizálódásában (a destabilizáció a plakkok megrepedését és ezáltal az érelzáródás kockázatát jelenti). Az érfalakban lévő ateroszklerotikus plakkok kis mértékben emelkedett CRP-szinthez (>1 mg/l és <10 mg/l közötti tartományban) köthetők. Ezért a CRP a kardiovaszkuláris megbetegedések előrejelzője az elsődleges megelőzés részeként klinikailag egészséges egyéneknél.4

Az AHA (Amerikai Szívgyógyászati Társaság) és a CDC (Járványügyi Központ) szerint az 1,0 mg/l alatti koncentráció alacsony kockázatnak, az 1,0–3,0 mg/l közötti koncentráció átlagos kockázatnak, a 3,0 mg/l feletti koncentráció pedig magas kockázatnak tekintendő a hs-CRP és a kardiovaszkuláris megbetegedések vonatkozásában.

A „nagy érzékenységű CRP” azt jelenti, hogy a CRP-t a normál koncentrációk közelében lévő tartományban mérik, azaz 0,5 és 10 mg/l közötti tartományban.

Egy tesztcsomag tartalma:

  • 1 db tesztkazetta (mintacsepegtetővel), külön csomagolva
  • 1 db puffer
  • használati útmutató

A csomagolás 1 db teszt elvégzéséhez elegendő.

A PreventID® CRP 1/3 relatív szenzitivitása – a tételtől függően – legalább 97% volt <1 mg/l koncentrációnál, 94% a hs-CRP 1 és 3 mg/l közötti koncentrációjánál, és 3 mg/l koncentrációnál 97% vagy magasabb.

Tárolás és stabilitás

Tárolandó a csomagolásban, lezárt tasakban szobahőmérsékleten vagy hűtve (2–30 °C). A teszt a lezárt tasakra nyomtatott lejárati dátumig stabil. A tesztet a lezárt tasakban kell tartani a használatig. Tilos fagyasztani! Nem használható a lejárati időn túl.

A teszt felhasználhatósági ideje: 2024.11.30.

Professzionális felhasználásra.

Gyártó: Preventis Gmbh (Németország)

Cikkszám: SUN585 Kategória: Címkék: ,
Áruház
Sidebar
0 Kosár