Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy forint alapú bankszámlaszámunk megváltozott!
Az új forint alapú bankszámlaszámunk: 10918001-00000124-71950001 (Unicredit) | IBAN: HU10109180010000012471950001 | SWIFT: BACXHUHB

Clostridium GDH + Toxin A+B tesztlap (1 db) Acro

3 300Ft

ÁFA tartalom: 5%
Holnap szeretné átvenni a tesztet? A 14 óráig leadott rendeléseket a következő munkanapon kiszállítjuk!

 A Clostridium A+B TOXIN és GDH COMBO TESZTLAP gyors immunokromatográfiás teszt a Cl. diff. GDH és Toxin A és B kimutatására székletből

A Clostridium difficile a fő okozója az antibiotikumok mellékhatásaként jelentkező hasmenésnek és az álhártyás (pszeudomembrános) vastagbél-gyulladásnak. Ez a leggyakrabban kimutatott patogén és gyakori kórokozó a kórházakban és az ápolási otthonokban. Az organizmust változatos. Természetes előfordulási helyekről izolálták, mint talaj, széna, homok, nagytestű emlősök (marha, szamár és ló) trágyája. Továbbá kutya, macska, rágcsáló és emberi széklet.

A Clostridium difficile anaerob baktérium,amely patogén hatást fejt ki a vékonybél normál flórájában, különösen az antibiotikum kezelést követően. A Clostridium difficile toxikus törzsei okozzák a fertőzést és az antibiotikumok mellékhatásaként jelentkező hasmenést és az álhártyás (pszeudomembrános) vastagbélgyulladást, amely potenciálisan halálhoz is vezethet.
A betegséget két toxin okozza a C. difficile A (szövetszétesést okozó enterotoxin) és a Toxin B (citotoxin). Néhány törzs mindkét toxint (A+B), néhány csak a Toxin B-t termeli. Potenciálisan előfordulhat harmadik féle (binary) toxin is a pathogenitásban.

Mit jelent a GDH?

A clostridium difficile NAD-specifikus glutamát-dehidrogenázt ( GDH ) termel , amely irreverzibilis reakció révén az l-glutamát α-ketoglutráttá alakítja. A GDH enzimet a C. difficile-vel társult betegek székletmintáiban detektálják és diagnosztikai eszközként szolgálnak a C. difficile-fertőzés (CDI) kimutatására.

A Toxin A enterotoxin a bél hámsejtek sejtvázához kapcsolódhat, amelyeket működésképtelenné tehet, míg a Toxin B citotoxin erős citopátiás hatást vált ki szövettenyészetekben.

A tesztlap 3 különböző reagens csíkot tartalmaz a C. difficile GDH valamint a toxin A és a C. difficile Toxin B kimutatására.

1 db-os kiszerelés

Professzionális teszt.

ÁFA: 5%

 

 

Áruház
Sidebar
0 Kosár