Enzimes béldaganatszűrés: Gyakran ismételt kérdések

Korábban colonoscopia során polypot távolítottak el a vastagbelemből. Szeretnék megnyugodni hogy egészséges vagyok, de az újabb vastagbél tükrözést egyelőre halogatom. Van egyszerűbb módszer a szűrővizsgálatra?

Tekintettel arra hogy a polypokból rosszindulatú béldaganat alakulhat ki, Önnél fokozottan oda kell figyelni a rendszeresszűrésre. Az m2pk teszt 85%-os érzékenységgel kimutatja a vastagbél tumoros betegségeit, kényelmes, gyors, fájdalommentes, előkészítést nem igényel. Pozitív eredmény esetén vastagbél tükrözés szükséges.

42 éves vagyok, rohanó életmódom miatt rendszertelenül étkezem, időnként székletürítési problémáim jelentkeznek Édesapámat vastagbélrák miatt operálták. Nekem is javasolt az m2pk székletteszt elvégzése?

Amennyiben a szülők, nagyszülők vagy testvérek között már előfordult béldaganat, önnél fokozott ezen betegség előfordulásának valószínűsége, így feltélenül ajánlott a szűrővizsgálat elvégzése. Ennek legegyszerűbb, leggyorsabb és legkényelmesebb módja az m2pk teszt elvégzése.